В медиите

0

За първи път от близо две години кредитирането се увеличава – през октомври вземанията от “неправителствения сектор” (фирмите и домакинствата) се увеличават с 1,3% на годишна основа.

Отваря се врата за нови проекти и инвестиции. Има обаче три риска

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5894763

 

Днес излезе новия брой 3/2013 на Политики, в който е включен мой текст за бедността:

България е най-бедната страна в Европейския съюз според официалните данни на Евростат за брутния вътрешен продукт на човек от населението по паритет на покупателната способност (България е на ниво от 46% от средното в ЕС през 2011 г.). В същото време, България има и най-голям процент бедност според европейския индикатор за риск от бедност и социално изключване (49.1% през 2011 година).

5

Днешен текст, който публикувах в Труд:


Премиерът Орешарски насърчи миналата седмица неправителствените организации да бъдат критични към неговото правителство, за да се избягват практиките от миналото на бързо приети решения, които се оказват неадекватни и се налага да се поправят. Без да се спирам на горчивата ирония, че точно това се случи със злополучното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ще обърна внимание на т.нар. “спешни мерки”, които правителството набързо подготви, а парламентът гласува в сряда заедно с оттеглянето на Пеевски от поста…